(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Tvarohové řezy s čokoládou (bezlepkové)
Potřebné ingredience
Těsto: 3 vejce (z bílků uděláme sníh), 1 sklenici cukru, 1 sklenici mléka, 1 sklenici oleje, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 2 sklenice mouky Jizerka. Náplň: 2 tvarohy, 1 hera, 1 vanilkový cukr, 8 lžic cukru.
Postup přípravy
Žloutky smícháme s cukrem a pak postupně ostatní suroviny a sníh z bílků. Pokud by se vám zdálo těsto příliš tuhé (husté) přilijeme trochu mléka. Těsto má být o něco tužší než na bábovku. Dáme do vymazaného a vysypaného vyššího pekáče (vysypávám rýžovou krupičkou). Pečeme v předehřáté troubě cca 20-25 minut na 175 stupňů. Na vychladlý korpus dáme náplň a posypeme nastrouhanou čokoládou. použila jsem Kaštany. Hotové dáme do lednice ztuhnout, nejlépe přes noc.
Přeji dobrou chuť!!!
Přeji dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dagmar66
(upraveno)
17. 11. 2012, 16:53
díky za skvělý recept, bylo to moc dobré..
Andy
(upraveno)
17. 11. 2012, 13:24
Super, super, super.... udělám ho pro nás i z normální mouky.. Předpokládám, že z polohrubé?? Dělala jsem buchtu na trošku menší pekáč, než je klasický a byl vyšší. Tvarohový krém byl tím pádem také vyšší. Myslím ale, že odpovídá fotografii. Všem doporučuji a mamince Petře děkuji ! Andy
petsvo
(upraveno)
18. 11. 2012, 13:00
@Andy
Andy, z normální mouky z polohrubé. Dělám to na klasický pekáč 32 x 42 cm. Záleží na Vás.
Andy
(upraveno)
19. 11. 2012, 8:09
@petsvo
Péťo, máte pravdu... jen bezlepkovému nevadilo, když byl na menší pekáč. .Udělala jsem z normální mouky a byl vyšší, než bezlepkový, proto příště určo udělám na velký. Celé rodině moc chutnal. Ještě jednou díky za typ . Mějte se ! Andy
muńoska
(upraveno)
16. 11. 2012, 19:59
jaké je z tohoto receptu možství,bude to stačit na velký pekáč?
Andy
(upraveno)
17. 11. 2012, 13:27
@muńoska
Nechci za Petru odpovídat, ale myslím, že na velký klasický by byl moc nízký a dříve upečen.. nevím? Asi bych přidala tím pádem o 1/4 více surovin.